Borok

A vörösborainkat adó szölök döntő többsége a Tihanyi-félsziget vulkánikus,  legmagasab hegyének déli oldalán hehyezkednek el. 120-150 méteres magasságok között. 

Ezen a területen késő őszig zöldelik a lomb a korai fagyok nem érnek fel a hegyoldalon, A szőlő tejes érésben vagy túl érlelve szüreteljük és

Így lesznek alkoholban gazdag, méj színű, testes vörösborok.

Érett szőlőnek a mustjából erjesztjük ezt a málnás, epres jegyeket viselő , friss üditő bort.

Kerek, szép savai vannak. Nyári melegben 8 c- fokra lehűtve ajánlom fogyasztani, egy kis szóda nem rontja el.

hidegebb időben, tisztán fogyasszuk, birkához , halászléhez, gombás ételekhez.

A Balatonfüred - Csopaki Borvidék különleges és állandó fajtái. Igazi Magyar Borjegyekkel.

Bor muzeumban tárolt tételek, 1971-ig visszamenőleg kóstolhatóak, Saját palackozásuak.

Más termőhalyek , más pincészetek borai is megtalálhatók, bor ritkaségok, csak a helyszínen az pincénél vásárolhatók.

 
hordók